Kevät on uudistumisen aikaa. Minun muutokseni on ollut kattoon asti täynnä olleen työ- ja varastohuoneen tyhjentäminen.
Kumma juttu, mutta kapineista luopuminen on helpompaa, jos löytää niille uuden kodin muualta kuin kaatopaikalta. Jotta kierrätys sujuisi mukavammin, kannattaa tietää muutama niksi.
Huonekalut: Kelpaisiko isoäidin perintösohvaryhmä vielä sukulaiselle tai tuttavalle toisella puolella Suomea? Kuljetuksen voi saada edullisesti pyytämällä tarjouksia kilpailutakuljetuksesi.com-sivustolla. Yksityinen kuljetusyrittäjä kantoi omat kalusteeni pakettiautoonsa ja käänsi nokan kohti Rovaniemeä.
Vanha ruokailuryhmä kiinnosti ostajaa verkon myyntipalstalla. Kaupat sovittiin sähköpostitse ja ne toteutuivat kuten pitikin.
Facebookin kierrätyspalstoilla en saanut myytyä mitään.
Hyllyjä kiikutin kierrätyskeskukseen. Keskukset ottavat vastaan ja noutavat ehjiä ja kunnon puusta valmistettuja kalusteita. Hyvät toimistokalusteet eivät kelpaa, niitä tarjotaan enemmän kuin keskusten tiloihin mahtuu.
Taide: Yhtä taideteostani havittelin Bukowskisin keväthuutokauppaan. Olin muutaman päivän myöhässä. Sain kuitenkin huutokauppakamarilta maksuttoman ammattilaisen arvion työstä ja tietoa seuraavista myyntitilaisuuksista.
Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen johtaja Aatos Weckman kertoo, että ylimääräisiä taideteoksia ja kehyksiä lahjoitellaan myös kierrätykseen. Tämä on yksi tapa päästä eroon perimistään tusinatauluista, jotka eivät miellytä.
Kierrätyskeskukset toivovat lahjoittajilta ehjiä astioita. Polkupyöristä kelpaavat huonokuntoisimmatkin rungonraadot. Kaapit ja kellarit kannattaa tyhjentää myös pieneksi käyneistä talviurheiluvälineistä. Kierrätyskeskus huoltaa ne kuntoon seuraaville käyttäjille.
Kierrätystavaroiden myynnistä saadut tulot käytetään toimintaan, työllistämiseen ja ympäristön hyväksi tehtyyn opetustyöhön. Mielestäni teho-opetusta tarvitaan. Ehkä sen avulla saisimme Espoossakin joukkoliikenteen pysäkit ja kevyen liikenteen tunnelit pysymään siistimpinä?
Satu Alavalkama on Taloustaidon toimittaja