Maaliskuussa mieli alkaa virittyä jo kevääseen, vaikka takatalvi tekisi kuinka temppujaan. Kun kevätaurinko paistaa, lasi proseccoa tai raikas valkoviini tuntuu jo lähes kesäiseltä.
Toisaalta nyt on hyvä hetki kaivaa pakastimesta menneen riistakauden viimeiset lihat, ja toki pääsiäinenkin lammaspaisteineen on ihan kulman takana, joten mehevälle punaviinillekin on kysyntää.
Nämä aatokset mielessäni, maistelin jälleen Alkon uutuuksia.
Kolme keväistä
944753, Sant' Anna Prosecco Extra Dry, Italia, 12,99 e
Kuiva ja pirteä prosecco.
- Aperitiivi
918296, Fantini Collection Bianco 2017, Italia, 13,99 e
Miellyttävän aromikas ja ryhdikäs neljän rypäleen sekoite.
- Paistetut muikut
937941, Colossal Reserva White 2017, Portugali, 12,48 e
Lissabonin seudulta tuleva melko runsas valkoinen.
- Savulohi
Kolme punaista
906221, Il Passo Verde Nero d'Avola 2017, Italia, 13,90 e
Sisilialainen mehevä luomuviini.
- Hirvipata
911091, Can Rafols dels Caus Sumoll 2015, Espanja, 26,48 e
Mielenkiintoisesta , katalonialaisesta Sumoll-rypälelajikkeesta valmistettu punaviini.
- Valkosipulinen pääsiäislammas
939953, Confidencial Reserva 2014, Portugali, 12,98 e
Tyypillistä Portugalia: rehevä ja kohtuuhintainen punaviini.
- Poronkäristys
Kolme viiniä aterialle
938421, Bestheim Riesling Rayon de Lune 2017, Ranska, 14,99 e
Vaikka pullon väri onkin hieman tyrmäävä, on viini kuitenkin ihan kelpo tavaraa.
- Rapusalaatti
469037, Emiliana Vigno Carignan 2016, Chile, 24,54 e
Vegaaninen luomuviini chileläiseltä luomuviinien edelläkävijältä.
- Lampaankare
931705, Golser Wine Beerenauslese, Itävalta, 16,90 e (0,375 l)
Burgenlandista tuleva makean hunajainen jälkiruokaviini.
- Sitruunaposset (vanukas)